Het juiste advies voor een veilig Nederland

Home Blusmiddelen

Onderhoud Blusmiddelen

Een beginnende brand in uw bedrijf kunt u zelf blussen. Daarvoor maakt u gebruik van een brandslanghaspel of een draagbaar blustoestel. Deze moeten in goede staat zijn en functioneren als u ze nodig heeft. Om er zeker van te zijn dat de blusmiddelen werken zoals mag worden verwacht, is goed en regelmatig keuren / onderhouden van de brandblussers en brandslanghaspels van groot belang.

Waarom onderhoud aan uw brandblussers of brandslanghaspels?

Als u beschikt over een brandblusser of brandslang-haspel, dan is het belangrijk dat deze werken op het moment dat het nodig is: in geval van brand!

Komt u op dat moment tot de ontdekking dat een blusmiddel niet functioneert, dan neemt de kans op een succesvolle bestrijding van de brand snel af.

Sterker nog: de situatie kan door deze onaangename verrassing uit de hand lopen. Uw blusmiddelen zijn veiligheidsproducten waarvan u hoopt dat u ze nooit nodig zult hebben. Maar in voorkomend geval moeten ze het zeker doen. Om die reden is preventief onderhoud aan blusmiddelen van groot belang.

Wat houdt het onderhoud van blusmiddelen in?

Tijdens het onderhoud worden diverse essentiële zaken nagelopen en zo nodig gerepareerd of preventief vervangen. Het onderhoud wordt uitgevoerd volgens de onderhoudsinstructies van de fabrikant en volgens de geldende normen: NEN 2559 (draagbare blustoestellen), NEN 671-3 (brandslanghaspels)

Regio Veilig Nederland beschikt over gecertificeerde onderhoudsdeskundigen die werken met speciaal gereedschap voor onderhoud aan uw blusmiddelen. Zij weten dus hoe het onderhoud uitgevoerd moet worden.

Wij onderhouden alle merken en typen blusmiddelen op de Nederlandse markt ongeacht fabrikant mits deze voorzien zijn van een rijkstypekeur en niet ouder zijn dan 20 jaar.

Hoe vaak moet ik mijn blusmiddelen laten onderhouden?

De frequentie van onderhoud hangt af van de staat, leeftijd en omstandigheden waarin de blustoestellen verkeren. Het keuren van een brandblusser is vastgelegd in de NEN-2559 norm en dient minimaal éénmaal per jaar uitgevoerd te worden na 5 jaar uitgebreid onderhoud en 1x per 10 jaar moet een blustoestel gereviseerd worden.

De brandslanghaspels dienen minimaal 1x per jaar onderhouden en gekeurd te worden. Een brandslanghaspel dient 1x per 5 jaar uitgebreid onderhouden te worden.

Tarieven
Onze tarieven voor het onderhoud zijn gebaseerd op een staffelprijs. Dit betekend hoe meer eenheden, hoe lager de prijs per eenheid wordt.

Wij houden van duidelijkheid en transparantie daarom zijn onze onderhoudstarieven altijd
inclusief:
– Controle en onderhoud conform de geldende NEN-normen;
– Controle van de projectering conform de NEN4001;
– Aanbrengen van een nieuwe verzegeling;
– Aanbrengen van een onderhoudssticker;
– Digitaal aanleveren van onderhoudsrapport;
– Digitaal certificaat van onderhoud;
– Debietmeting bij de brandslanghaspels;

exclusief:
– 5- en 10 jaarlijks onderhoud bij draagbare blustoestellen
– 5 jaarlijks onderhoud bij een brandslanghaspel
– Gebruikte onderdelen bij vervanging of reparatie

088-2034 747 planning@regioveilig.nl

Meer informatie of een offerte aanvragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.