Het juiste advies voor een veilig Nederland

Home Noodverlichting

Onderhoud Noodverlichting

Om een snelle en veilige evacuatie tijdens noodsituaties te waarborgen, is het van vitaal belang dat alle gebouwen doeltreffende noodverlichting hebben. Helaas doen zich nog steeds gevallen voor waarbij noodsituaties ontstaan doordat mensen niet tijdig de nooduitgang bereiken. Terwijl de normale route overdag gemakkelijk te volgen kan zijn, kan deze onmogelijk te navigeren worden tijdens stroomuitval of bij brand die rook produceert, vooral voor personen die niet bekend zijn met het gebouw.

Het voornaamste doel van noodverlichting is het waarborgen van de veiligheid van mensen in openbare gebouwen of op de werkplek. Specifiek ontworpen voor evacuatie, helpt noodverlichting mensen op een veilige manier het gebouw of de werkruimte te verlaten. Daarnaast speelt noodverlichting een cruciale rol bij het voorkomen van paniek en is het geïnstalleerd voor gebruik wanneer de reguliere verlichting uitvalt.

Waarom onderhoud van uw Nood- en Vluchtwegverlichting?

Tijdens het jaarlijkse onderhoud van de noodverlichting worden diverse aspecten geëvalueerd om te garanderen dat de noodverlichting optimaal presteert in noodsituaties. In eerste instantie ondergaat de elektrische aansluiting een controle om te waarborgen dat de stroomtoevoer naar de noodverlichting correct is. Daarnaast wordt ook de batterij/accu getest, wat essentieel is voor het blijven functioneren van de noodverlichting bij stroomuitval.

Verder worden de armaturen van de noodverlichting gereinigd en geïnspecteerd op eventuele beschadigingen. Er wordt tevens gecontroleerd of de verlichting tijdens noodgevallen voldoende helderheid produceert en goed zichtbaar is.

Tot slot wordt speciale aandacht besteed aan de signalering voor de nooduitgang(en) om te verzekeren dat deze nog steeds duidelijk waarneembaar is. Indien nodig worden onderdelen gerepareerd of vervangen, met als doel een veilige noodevacuatie te garanderen.

Tarieven

Onze tarieven voor het onderhoud zijn gebaseerd op een staffelprijs. Dit betekend hoe meer eenheden, hoe lager de prijs per eenheid wordt. Neem contact met ons op middels het formulier om een gerichte prijs te ontvangen.
088-2034 747 planning@regioveilig.nl

Meer informatie of een offerte aanvragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.